RETRA(T)ACCIÓ 7.0

08 de desembre 2017 - Novetats - Comentar -

Tàrrega documenta per setè any consecutiu l'evolució física i estètica dels seus habitants en un fons etnogràfic.

Més de 1.300 persones han participat fins al moment en aquesta iniciativa del fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l'Urgell · La captació d’imatges s’ha fet com de costum a la Fira d’Artistes.

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el fotògraf Jaume Solé han dut a terme la setena fase del projecte etnogràfic que plasma l’evolució física i estètica dels habitants de Tàrrega al llarg dels anys. La continuació d’aquest treball, conegut amb el nom de “Retra(t)acció” i basat en la captació d’imatges en 3D, s’ha desenvolupat en el marc de la 19a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, celebrada a la capital de l’Urgell del 8 al 10 de

desembre. Els responsables del projecte han fet balanç aquest matí dels darrers resultats: 1.307 persones formen part fins al moment d’aquest fons, un 20% de les quals han repetit cada any des de la primera crida feta l’any 2011. Pel que fa aquest 2017, mig centenar de persones s’han adherit per primera vegada a la iniciativa.

“Retra(t)acció” culminarà l’any 2020 amb resultats d’alt valor documental. L’obtenció d’imatges s’efectua a través de tres càmeres simultànies, mostrant així la transformació física i estètica dels participants al llarg dels anys: canvis de fesomia, pentinats,complements,... Tot aquest material etnogràfic es diposita a l’Arxiu Comarcal de l'Urgell.

TV3   https://www.facebook.com/fotoestudijaumesole/videos/1561512757260757/

 

Retra(T)acció'17Tv3
Comparteix 

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

7 + 9 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories